Winkelmand

Jouw winkelmand is leeg

Pech onderweg, het scenario wat je liever voorkomt dan vertelt!

Door: Veerle Goossens

Pssssjuuuuuwwww, dit geluid zou zomaar uit jouw band kunnen komen tijdens je volgende fietsrit. Een lekke band is vervelend, maar niets om je zorgen over te maken met de juiste benodigdheden in je zadeltasje. 

Om maar direct eerlijk te zijn: vroeger had ik nooit reservemateriaal bij me. Wél een telefoon om hulp in te schakelen. Totdat laatst iemand aan me vroeg waarom ik eigenlijk nooit een extra bandje en handige tools bij me had. Ik kon daar geen fatsoenlijk antwoord op geven en daarmee hoog tijd voor verandering! 

Alles zit tussen je oren 

Ik maak me klaar voor een lange rit, zonder reservemateriaal. Mentaal houdt het me bezig: wat nu als ik op het verste punt in the middle of nowhere een lekke band rijd? Ik voel me schuldig om iemand een uur in de auto te laten zitten omdat ik te lui was voor reservemateriaal. Plus het feit dat ik ruim een uur in bezwete kleding sta te wachten tot er iemand is om me te helpen. Natuurlijk begin je alvast met lopen, maar ik en mijn schoenplaatjes worden niet gelukkig van die keuze. En dan komt die vraag weer terug: WAAROM? Het geeft me een geruststellend gevoel als ik bovenstaand scenario kan voorkomen door wél reservemateriaal bij me te hebben. Zodat ik zonder zorgen de fiets op kan stappen.

Wat neem je dan mee?

Alles begint met het zadeltasje. Mijn achterzakken van mijn fietsshirt houd ik graag zo leeg mogelijk. Vaak zijn die trouwens toch al snel gevuld met mijn telefoon, voeding of bijvoorbeeld een windjackje. Dat zadeltasje geeft mij geen ballast en ik heb amper in de gaten dat het op mijn fiets gemonteerd zit. Nu klinkt monteren technisch, maar dit zadeltasje van Trivio bevestig je makkelijk en snel met klittenband. 

Mijn zadeltasje is een klein en compact model (maat S). Daar heb ik 1 binnenbandje, bandenafnemers, 2 patronen en een CO2 adapter inzitten. Met deze Trivio items kan ik een lekke band onderweg vervangen en dankzij de CO2 adapter krijg ik moeiteloos (meer dan) voldoende lucht in mijn band. Mijn Trivio CO2 adapter is voorzien van universeel schroefdraad en past dus altijd. Voor de zekerheid neem ik twee patronen mee. Voor het geval het oppompen van mijn band mis gaat of als ik twee keer lek rijd. Je kunt een luchtpatroon namelijk maar 1 keer gebruiken.  

Dankzij mijn goed gevulde Trivo zadeltasje heb ik alles bij me voor een lekke band onderweg en stap ik met een zorgeloos gevoel de fiets op!