Winkelmand

Jouw winkelmand is leeg

Getest: Trivio Guide onderdelen

Luc Eijssen, belofterenner bij TWC Maaslandster Zuid-Limburg, testte voor ons de nieuwe Trivio Guide fietsonderdelen. Zijn ervaringen lees je hier!

"In samenwerking met Trivio mocht ik de nieuwe Trivio Guide onderdelen testen. Deze nieuwe serie van Trivio bestond uit het Guide aero stuur, Guide stuurpen en Guide zadelpen.

De racefiets is het pronkstuk van elke fietser, op welk niveau men ook fietst. Het materiaal moet altijd tip top in orde zijn en het allerliefste geef je dit pronkstuk dagelijks een wasbeurt zodat alles blijft shinen. Met de nieuwe Trivio Guide onderdelen heb ik een top verbetering in mijn materiaal gemaakt.

Het mooie mat zwarte design van het stuur, de stuurpen en de zadelpen straalt klasse uit en geeft een hele mooie twist aan elke fiets. Dit materiaal past naar mijn mening zowel bij een glimmend als mat afgewerkt frame en valt daardoor op haar beurt op een positieve manier op. Dit heeft het materiaal te danken aan zijn snelle en strak afgewerkte vormgeving en lijnwerk.

Tijdens de eerste meters die ik reed met de nieuwe onderdelen had ik het gevoel dat ik op een andere fiets zat. Ik had niet gedacht dat een ander stuur in combinatie met een andere stuurpen en zadelpen zo’n enorm verschil zou maken. Het comfort waarmee ik op de fiets zat was heerlijk. Ik had meteen het gevoel dat ik meer controle had over mijn fiets. Dit kwam doordat het steunvlak breder was dan ik normaal was gewend. Wat ook meteen opviel was de schokdemping. Het rijden over drempels, kasseien en een slecht wegdek ging soepel. Schokken werden zo goed opgevangen dat ik bijna vergat dat ik op een slecht wegdek reed.

Om een optimaal beeld te krijgen van deze nieuwe materialen heb ik verschillende testen gedaan tijdens het klimmen, sprinten, dalen en het aannemen van een aerodynamische houding." 

Klimmen:

"Het bredere steunvlak voor de handpalmen zorgt ervoor dat je heel veel grip hebt wanneer je handen zich bovenop het stuur bevinden. Voor zowel mensen met grote als kleinere handen heb je daarom de volledige controle over je fiets en het sturen gaat ontzettend soepel omdat de fiets snel reageert op je stuurbewegingen. Tegelijkertijd bied het stuur ontzettend veel comfort en kon ik mijn krachten heel goed kwijt tijdens het klimmen.

Ook tijdens het staan behield ik veel controle over de fiets omdat ik zowel bovenop het stuur als (helemaal) bovenop bij de shifters veel grip had."

Sprinten:

"De hoek van de stuurbeugel staat bij dit stuur wat korter op elkaar. Tijdens het sprinten ervaarde ik dat ik volledig in het stuur werd geduwd en mijn gewicht en krachten heel goed kwijt kon op de pedalen. Vanwege zijn aerodynamische top gedeelte heeft dit direct gevolgen voor het creëren van een hogere snelheid wat een extra voordeel biedt.  

De handen bevinden zich ook kort bij de shifters waardoor het gemakkelijk is om tijdens het sprinten nog zwaarder of lichter te schakelen zonder de positie van je handen te wijzigen."

Dalen:

"Dit aero stuur doet zijn naam daadwerkelijk eer aan. Wanneer ik volledig in de beugel zat was mijn lichaamshouding veel meer gestroomlijnd. Omdat het stuur niet heel breed is, was ik ook erg wendbaar in de bochten. Hierdoor kon ik snel en soepel corrigeren en was ik met minder energie veel wendbaarder."

Aerodynamische houding:

"Het geheel van alle Trivio Guide componenten zorgt er gewoon voor dat je gestroomlijnder op de fiets zit. Of je nu je handen bovenop het stuur hebt of onder in de beugel, je houding op de fiets blijft gestroomlijnd aanwezig. Hierdoor heb je zelf ook tijdens het fietsen het gevoel dat je geen onnodige energie verspilt. Met dezelfde inspanningsenergie harder fietsen terwijl je tegelijkertijd veel comfort ervaart van het stuur, de stuurpen en de zadelpen. Dit maakt deze Trivio Guide onderdelen tot top materiaal voor elke fietser."

"Ik ben ontzettend positief over de eerste ritten die ik met het nieuwe materiaal heb mogen maken en kijk er enorm naar uit om nog meer fietsritten te maken. De mooie strakke uitstraling van deze fietsonderdelen geeft visueel een super uitstraling. Ik hoef mij niet meer druk te maken over mijn aerodynamische houding op de fiets en hoe ik schokken kan opvangen op momenten waarop dat nodig is. Dit lossen de Trivio Guide onderdelen wel voor mij op!"